Edenred este implicat în susținerea mamelor care provin din grupuri vulnerabile, în calitate de unic partener al programului guvernamental „Sprijin pentru nou-născuți”
- Diana Stroia
- 30.05.2023
- Programul își propune să răspundă nevoilor concrete ale mamelor cu resurse financiare limitate, care provin din grupuri vulnerabile;
- De-a lungul anului 2023, peste 10.000 de mame vor primi, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, tichete sociale în valoare de 2.000 lei/beneficiar pentru trusouri, prin carduri sociale emise de Edenred;
- Sumele încărcate pe cardurile Edenred din proiectul „Sprijin pentru nou-născuți” pot fi folosite până la finalul anului 2023, exclusiv pentru achiziția de scutece, produse alimentare destinate bebelușilor aflați în primele luni de viață sau articole medicale și sanitare pentru copil și pentru mamă de la comercianţii parteneri Edenred.
Edenred, liderul pieței beneficiilor extrasalariale din România, este implicat în susținerea mamelor care provin din grupuri vulnerabile, în calitate de unic partener al programului guvernamental „Sprijin pentru nou-născuți”, după ce a câștigat procedura de achiziție publică derulată în prima parte a acestui an. Începând cu luna mai și până la finalul anului, peste 10.000 de mame vor beneficia, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, de sprijin financiar în valoare de 2.000 lei/beneficiar pentru trusouri, suma fiind acordată prin carduri dedicate (tichete sociale pe suport electronic). Scopul principal al programului este de a veni în ajutorul mamelor cu resurse financiare limitate.
„Sprijin pentru nou-născuți” face parte din programul operaţional „Ajutorarea persoanelor Defavorizate”, etapa 2014-2020 (POAD), și este co-finanţat din Fondul de Ajutor European destinat celor mai Defavorizate Persoane (FEAD). Programul este derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pentru a răspunde nevoilor punctuale ale femeilor și copiilor care fac parte din categorii vulnerabile. Direcțiile de acțiune vizează cele mai dezavantajate mame din punct de vedere socioeconomic, care au născut începând cu anul 2022. Sunt incluse mamele singure, care se află în situaţie de risc, aflate temporar în situaţii critice de viaţă, inclusiv victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, persoane dependente sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.
„Primele luni din viața unui bebeluș sunt vitale. De aceea este necesar să fie îndeplinite nevoile fizice și emoționale ale acestuia pentru o dezvoltare armonioasă pe termen lung. Suntem onorați că suntem implicați în acest program guvernamental, prin care se evită manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populaţiei celei mai expuse. Programul „Sprijin pentru nou-născuți” ne permite să oferim cel mai eficient instrument prin care mamele aflate în situații de deprivare materială să aibă suportul necesar, potrivit nevoilor specifice fiecărei familii, astfel încât să poată trece cu bine de această etapă.”, a declarat Ovidiu Bîrsă, Director Comercial Edenred România.
„Mamele au nevoie de sprijin emoțional și fizic în primele luni de la nașterea copilului, care necesită multă atenție și grijă. Iar temerile de ordin financiar ar trebui să fie ultima lor precopare. Tocmai de aceea, Guvernul a decis să le vină în sprijin prin această măsură decontată exclusiv din bani europeni, pentru a asigura un start bun în viață pentru copiiilor. Și nu ne oprim la acest sprijin de 2.000 de lei. Vă anunț în premieră că, prin intermediul Programului Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, vom continua să acordăm ajutorul anual, în următorii patru ani”, a declarat Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
„Mastercard este un partener de încredere al administrației publice pentru proiecte de digitalizare, integrare de noi tehnologii sau implementare de scheme de sprijin pentru categoriile defavorizate de populație. Prin aceste inițiative ne propunem să contribuim la creșterea gradului de incluziune și educație financiară în România și la construirea unei economii digitale sustenabile, în care toată lumea să aibă acces egal la resurse, atât din punct de vedere cunoștințe, cât și infrastructură, pentru a-și atinge bunăstarea personală”, a declarat Elena Dincă, Head of Sales for Financial Institutions, Merchants and Government Segments, Mastercard.
Cardurile Edenred „Sprijin pentru nou-născuți” vor fi livrate în luna mai către instituțiile prefectului, urmând ca acestea să fie distribuite către autorităţile administraţiei publice locale de pe raza teritorială unde îşi au domiciliul sau reşedinţa mamele, în baza listelor de beneficiari eligibili realizate de fiecare prefectură. Condițiile de eligibilitate pentru a intra în posesia acestor tichete vizează venitul lunar net pe membru de familie, dar și prezentarea certificatului de naștere al copilului.
Tichetele sunt valabile până la finalul anului 2023 și pot fi folosite doar pentru plăți (nu și retrageri la ATM), exclusiv pentru achiziția de scutece, produse alimentare destinate bebelușilor aflați în primele luni de viață sau articole medicale și sanitare pentru copil și pentru mamă de la comercianţii parteneri Edenred.
******
Despre Edenred
Edenred este lider de piață ca platformă digitală pentru servicii și plăți și este partenerul de zi cu zi la locul de muncă, conectând 52 de milioane de utilizatori și 2 milioane de comercianți parteneri prin intermediul a 950.000 de clienți corporativi în 45 de țări.
Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (cardurile de masă), stimulente (carduri cadou, platforme dedicate angajaților), mobilitate (soluții multy-energy, mentenanță, taxe de drum, parcări și vouchere de transport) și plăți corporative (carduri de plată virtuale).
În concordanţă cu misiunea grupului, „Enrich connections. For good.”, aceste soluții sporesc bunăstarea și puterea de cumpărare a utilizatorilor. Îmbunătățesc atractivitatea și eficiența companiilor și animă piața muncii și economia locală. De asemenea, favorizează accesul la o alimentație mai sănătoasă, produse mai sustenabile și soluții de soft mobility.
Cei 10.000 de angajați ai Edenred se angajează să facă din lumea muncii un ecosistem conectat, mai sigur, mai eficient și mai responsabil în fiecare zi.
În 2022, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de aproximativ 38 de miliarde de euro, efectuat, în principal, prin aplicații mobile, platforme online și carduri.
Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris și inclusă în următorii indicatori: CAC 40 ESG, CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, FTSE4Good și MSCI Europe.
Logo-urile şi alte denumiri comerciale menționate şi prezentate în acest comunicat de presă sunt mărci înregistrate ale Edenred SE, ale subsidiarelor sale sau ale unor terțe părți. Acestea nu pot fi utilizate în scopuri comerciale fără acordul prealabil scris al proprietarilor lor.
25 de ani în România
Anul acesta, Edenred aniversează 25 de ani de activitate în România. În această perioadă, compania s-a adaptat continuu pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale consumatorilor, evoluției tehnologice și schimbărilor economice și sociale, devenind principala platformă digitală pentru servicii și plăți din România, cu soluții 100% digitale pentru angajați, companii, comercianți și administrație, conectate într-un ecosistem simbiotic. Edenred continuă să fie un actor social responsabil, promovând soluții virtuoase din punct de vedere social, economic și ecologic, plasând astfel principiile ESG în centrul tuturor activităților sale.
Contact de presă Edenred România
Alexandra Chivu Andreea Apostu
PR Manager Senior Media Associate
M. 0740.121.532 M. 0740.101.145