Skip to main content
Articole

Vouchere de vacanță - cadru legislativ, mod de acordare, beneficii

Acordarea voucherelor de vacanță pentru angajați s-a dovedit a fi o modalitate prielnică de a încuraja turismul românesc, dar și de a fideliza salariații printr-un beneficiu extrasalarial extrem de util.

Primirea unui voucher de vacanță permite angajaților să rezerve și să achite costurile de cazare, dar și alte facilități, precum transportul sau masa în cadrul unităților turistice aflate pe lista de parteneri ai emitentului voucherelor de vacanță.

Aceste tichete de vacanță pot fi utilizate numai pe teritoriul României, însă lista partenerilor care acceptă plata cu cardul de vacanță este extrem de vastă.

  • Cadru legislativ pentru vouchere de vacanță
  • Vouchere de vacanță - beneficii
  • Cine primește vouchere de vacanță?
  • Cum se impozitează voucherele de vacanță?
  • Ce poți cumpăra cu voucherele de vacanță?
  • Vouchere de vacanță - mod de acordare
  • Prelungire valabilitate vouchere de vacanță. Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite?
  • Pierderea sau furtul cardului de vacanță
  • Diferențe de preț între pachetele de servicii turistice plătite cu vouchere de vacanță și cele achitate cash
  • Întrebări frecvente despre voucherele de vacanță

Cadru legislativ pentru vouchere de vacanță

Legea tichetelor de vacanță debutează în anul 2009, iar cele mai recente schimbări legislative au fost puse în aplicare începând cu 1 ianuarie 2024. Vezi, mai jos, care este cadrul legislativ pentru voucherele de vacanță. 

Ordonanța de Urgență nr. 8/2009 (cu actualizările și modificările ulterioare)

OUG nr. 8/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea turismului intern prevede obligativitatea acordării de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, pentru angajații din sectorul public. De asemenea, oferă angajatorilor din mediul privat opțiunea de a acorda vouchere de vacanță drept beneficiu extrasalarial. Același document definește categoriile de servicii și bunuri ce pot fi cumpărate cu voucherele de vacanță.

Legea nr. 165/2018

Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare include noi detalii cu privire la acordarea voucherelor de vacanță. În primul rând, oferă o definiție a biletului de valoare ca fiind un instrument pentru plata unor bunuri sau servicii, fiind emis de o unitate emitentă și acceptat de o unitate afiliată. 

Același document stabilește drepturile și obligațiile părților, precum și posibilitatea de a folosi voucherele de vacanță pentru a achiziționa pachete turistice cu transport inclus.

Codul Fiscal (cu actualizări și modificări) 

Codul Fiscal spune că voucherele de vacanță sunt considerate beneficii extrasalariale și sunt impozitate. Se impune și impozitarea voucherelor cu 10% (impozit pe venit). 

De asemenea, se prevede că voucherele de vacanță trebuie folosite doar pentru servicii și bunuri legate de turism (deci fără electrocasnice, alimente, benzină etc). Totodată, se prevede că voucherele de vacanță nu pot fi transformate în bani.

Codul Muncii (cu actualizări și modificări)

Angajatorul este obligat să acorde vouchere de vacanță salariaților din sectorul public. Acestea au valoarea de 1.450 de lei anual (în 2024, suma a crescut la 1.600 de lei). S-a menținut opțiunea ca voucherele să se acorde și în mediul privat, ca beneficiu extrasalarial. De asemenea, se prevede că voucherele sunt valabile un an de la emitere. 

Foarte important este și Ordinul de Ministru nr. 4.072/2023, publicat în Monitorul Oficial, pe 3 mai 2023. Acesta prevede că profesorii și alți angajați din învățământ vor primi vouchere de vacanță cel puțin în următorii patru ani. Condiția este ca acești angajați să aibă salariul brut mai mic de 14.000 de lei.

Legea nr. 296/2023

Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung prevedea continuarea acordării de vouchere de vacanță personalului din sectorul public, cel puțin până în anul 2026. 

Aceeași lege mai spune că statul va acorda vouchere de vacanță între 1 ianuarie 2024 și 31 decembrie 2026, în valoare de 1.600 de lei, doar personalului cu salariul net lunar mai mic de 8.000 de lei. Mai mult, Legea nr. 296/2023 mai spune că, de la 1 ianuarie 2024, voucherele de vacanță sunt impozitate, pe lângă impozitul pe venit în valoare de 10%, și cu CASS (10%). În același timp, legea prevede că scutirea de taxe salariale pentru decontarea serviciilor turistice nu se mai aplică, din ianuarie 2024, pentru angajații care beneficiază de vouchere de vacanță. 

Vouchere de vacanță - beneficii

vouchere de vacantaBeneficiile de a primi vouchere de vacanță sunt multiple și implică, după cum afirmam, mai multe părți interesate. Pe de o parte, este benefic ca angajatul să aibă posibilitatea de a pleca într-o vacanță, având din start un buget alocat pentru astfel de activități. O astfel de inițiativă din partea angajatorului va contribui nu doar la fidelizarea angajatului, ci și la sporirea productivității acestuia.

Serviciile turistice care pot fi achitate cu vouchere de vacanță includ cazarea, alimentația publică, transportul, tratamentul balnear, dar și serviciile de agrement sau alte facilități oferite de unitatea de cazare.

Totuși, condiția obligatorie la achiziționarea unui pachet de servicii turistice pe teritoriul țării este ca acesta să includă servicii de cazare. Cu alte cuvinte, salariații pot utiliza voucherul pentru a acoperi și alte facilități, cu condiția ca acesta să acopere, mai întâi, cazarea la o unitate parteneră.

Totodată, după cum menționam mai sus, unitățile de turism partenere sunt multiple, astfel că angajații au posibilitatea de a vizita numeroase locuri de pe teritoriul țării, alegând să se cazeze la pensiuni sau hoteluri cu baze de tratament balnear și agrement, în orașe, stațiuni turistice de la munte sau de pe litoral, în funcție de tipul de concediu pe care doresc să-l organizeze.

Voucherele de vacanță aferente anului în curs vor fi emise pe card, conform legislației în vigoare. Suportul electronic facilitează o plată mai sigură, dar și mai igienică, lucruri extrem de importante, în contextul schimbărilor produse în ultimii patru ani.

Totodată, Edenred, unitate autorizată de Ministerul Finanțelor Publice pentru emiterea voucherelor de vacanță, își propune să se apropie de digitalizarea exclusivă. Acest lucru permite gestionarea mult mai facilă a tuturor beneficiilor pe care emitentul de oferă.

Cine primește vouchere de vacanță? 

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 8/2009, angajații din instituțiile publice beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei de angajat pe an, sumă care a crescut la 1.600 de lei, începând cu 1 ianuarie 2024. Mai mult, vor primi vouchere de vacanță doar acei angajați care activează în domeniul public și au un salariu de maximum 8.000 de lei. 

În plus, pentru o categorie specială de angajați din instituțiile publice se decontează serviciile turistice în limita a 1.600 de lei pentru salariat, pentru cei care au salariul net lunar mai mic de 8.000 de lei inclusiv. Aici intră:

  • Personalul militar;
  • Polițiștii, inclusiv polițiștii din penitenciare;
  • Personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională. 

De asemenea, pot beneficia de vouchere de vacanță și angajații din mediul privat, însă acest lucru este opțional, la latitudinea angajatorului, caz în care ar fi vorba de un beneficiu extrasalarial. Aceeași ordonanță mai prevede că valoarea echivalentă a voucherelor este suportată în mod integral de angajator, în limita a maximum șase salarii minime brute per angajat. Deoarece, până în 2024, voucherele erau scutite de la plata CAS și CASS, acestea reprezentau o alternativă atractivă la primele de vacanță sau la alte bonusuri oferite în numerar.

Cum se impozitează voucherele de vacanță?

Conform Codului Fiscal, voucherele de vacanță sunt taxate cu impozit pe venit în valoare de 10% și cu CASS (10%), introdus de la 1 ianuarie 2024. Totuși, nu putem vorbi despre un impozit fix de 160 de lei (din impozitul pe venit), ci despre un calcul bazat pe grila de salarizare și pe deduceri. 

Sunt scutite de plata CAS pentru voucherele de vacanță persoanele care obțin maximum șase salarii de bază minime brute pe țară (19.800 de lei). 

De asemenea, angajații care beneficiază de vouchere de vacanță nu mai beneficiază de primă de vacanță sau de bilete de odihnă, în cursul anului fiscal respectiv. 

👉 Acordarea de vouchere de vacanță te ajută să contribui la menținerea echilibrului dintre viața profesională și personală a angajaților. Intră în BIZTRO Club, pentru a afla și alte informații utile de la experți în domenii dintre cele mai diverse, de la financiar și resurse umane la legal, marketing și comunicare. Descoperă soluții practice la provocări de zi cu zi, prin articole, video-uri, workshop-uri și training-uri online și offline. 

Ce poți cumpăra cu voucherele de vacanță?

vouchere de vacantaVoucherele de vacanță nu se limitează la a acoperi doar costurile de cazare, deși aceasta este o cerință obligatorie pentru utilizarea lor. Pe lângă serviciile de cazare, angajații pot achita costurile de transport, mâncarea, anumite facilități de agrement sau tratamentul balnear.

Pentru sejururi lungi, voucherele vor acoperi, cel mai probabil, doar costurile de cazare, dar turiștii pot alege concedii pe perioade mai scurte, care să fie integral sau în mare parte achitate cu ajutorul acestor vouchere.

Vouchere de vacanță - mod de acordare

Voucherele de vacanță se emit pe suport electronic, potrivit OUG 8/2009, și numai de către unitățile autorizate de Ministerul Finanțelor Publice.

Sumele încărcate pe card sunt valabile timp de un an de la data încărcării și pot fi utilizate doar pentru achiziționarea serviciilor turistice, fără a permite operațiuni de retragere numerar.

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile și pot fi utilizate doar de către posesor, în baza actului de identitate. Cu alte cuvinte, voucherele nu se pot vinde, iar comercializarea lor aduce cu sine amenzi nu doar pentru persoanele implicate în tranzacție, ci și pentru unitățile de cazare care acceptă astfel de vouchere emise pe numele altei persoane.

După ce salariatul a intrat în posesia unui card de vacanță, acesta îl poate utiliza oricând pe parcursul unui an. Edenred pune la dispoziția beneficiarilor aplicatia MyEdenred, care permite gestionarea facilă a cardului de vacanta și, implicit, activarea acestuia, verificarea soldului disponibil și harta comercianților parteneri.

Având la dispoziție toate aceste facilități, angajatul nu mai trebuie decât să decidă asupra locului în care vrea să-și petreacă vacanța și să verifice care sunt acele hoteluri care acceptă vouchere de vacanță, alegând în funcție de nevoile și dorințele sale.

Prelungire valabilitate vouchere de vacanță. Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite?

Important de menționat este faptul că voucherele nefolosite din perioada 2019-2020 pot fi utilizate indiferent de suportul pe care au fost emise, fie el electronic sau pe hârtie. Voucherele emise în intervalul 2022-2026, perioadă menționată în ordonanța citată, pot fi emise doar pe suport electronic. Totodată, când vine vorba despre valabilitate vouchere de vacanță 2022, legea menționează termenul de un an de la data emiterii.

Mulți dintre partenerii Edenred oferă posibilitatea de a utiliza voucherele de vacanță achitând serviciile și produsele turistice până la finalul termenului de valabilitate al acestora, sejurul propriu-zis având loc și după această dată. Achitând vacanța în avans, poți să profiți de voucherele nefolosite, chiar dacă nu ai posibilitatea de a pleca în concediu până la finalul lunii iunie. Dacă beneficiezi de un card de vacanță Edenred, consultă lista unitatilor de turism partenere care oferă posibilitatea de a plăti online, pentru a-ți achita vacanța în avans.

Pierderea sau furtul cardului de vacanță

În cazul cardurilor de vacanță pierdute sau furate, unitatea emitentă trebuie să ofere posibilitatea blocării lor temporare sau definitive.

Dacă angajatul consideră că există posibilitatea de a găsi cardul, acesta poate fi blocat temporar și deblocat în momentul găsirii. De asemenea, cardul poate fi reemis, costurile fiind suportate de către angajator.

Pentru utilizatorii Edenred, blocarea cardului în caz de pierdere sau furt poate fi făcută direct din aplicația mobilă. Totodată, pentru instituțiile publice, reemiterea cardului se face gratuit, la fel ca emiterea lui inițială, încărcarea și livrarea acestuia.

Diferențe de preț între pachetele de servicii turistice plătite cu vouchere de vacanță și cele achitate cash

Pachetele de servicii turistice pe care angajații doresc să le achiziționeze cu ajutorul voucherelor de vacanță nu pot fi mai scumpe decât cele pe care clienții le achiziționează din fonduri proprii. Cu alte cuvinte, agențiile de turism sau unitățile de cazare nu pot modifica ofertele în funcție de modalitatea de plată aleasă de client.

În cazul în care o astfel de neregulă este depistată, unitatea riscă retragerea licenței de funcționare. În cazul în care ești turist și soliciți o ofertă pentru cazare cu vouchere de vacanță, acordă atenție diferențelor de preț și sesizează orice nereguli autorităților competente. Ministerul Turismului pune la dispoziție, pe site-ul său, informații referitoare la depunerea plângerilor de acest fel.

Acordarea unor vacanțe cu vouchere susține atât industria turismului românesc, afectată puternic de restricțiile impuse în perioada pandemiei, cât și raporturile de muncă sănătoase și productive, cu angajați motivați. Conform OUG 8/2009, scopul acordării acestui beneficiu are în vedere „recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial”.

Dacă angajații din sectorul public beneficiază de aceste vouchere de vacanță, conform legislației în vigoare, și angajații din sectorul privat pot obține un astfel de beneficiu, dacă angajatorul decide să îl ofere. Este important de menționat, pentru companiile private care intenționează să acorde beneficii extrasalariale angajaților săi, că sumele alocate voucherelor de vacanță sunt deductibile și scutite de taxele fiscale pentru angajator.

Întrebări frecvente despre voucherele de vacanță

Dacă încă mai ai nelămuriri despre voucherele de vacanță, iată care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri. 

În ce condiții se poate face plata cu card de vacanță la restaurant?

Plata cu cardul de vacanță la restaurat este posibilă în două situații:

  • Atunci când masa la restaurant face parte dintr-un pachet turistic și include minimum o noapte de cazare. Acest pachet poate fi achiziționat de la agenția de turism sau de la o unitate de cazare;
  • Restaurantul face parte din unitatea de cazare - zona de servit masa se află în incinta unității de cazare (de exemplu, la parter) unde te-ai cazat minimum o noapte. Restaurantul respectiv trebuie să fie administrat de unitatea de cazare.

Cât sunt valabile tichetele de vacanță?

Tichetele de vacanță sunt valabile timp de 12 luni din momentul emiterii. De exemplu, dacă primești voucherele de vacanță pe data de 10 februarie 2024, acestea vor fi valabile până pe data de 9 februarie 2025. 

Pentru a evita expirarea voucherelor de vacanță, este recomandat să îți planifici vacanța din timp. Dacă alegi să folosești aplicația MyEdenred, poți avea acces inclusiv la informații legate de valabilitatea sumelor. 

Care sunt agenții care cumpără vouchere de vacanță?

Există multe agenții de turism care acceptă vouchere de vacanță, în România. Poți vedea aici o listă a partenerilor de vacanță Edenred. 

Care este lista de hoteluri care acceptă vouchere de vacanță?

Ai la dispoziție o mulțime de hoteluri care acceptă vouchere de vacanță. Iată aici comercianții parteneri Edenred. 

Ce poți cumpăra cu cardul Edenred de vacanță?

Cu cardul Edenred de vacanță poți achiziționa o gamă variată de servicii și bunuri care să îți îmbunătățească experiența concediului. Iată ce poți cumpăra:

  • Cazare la:
    • Hotel;
    • Pensiune;
    • Vilă;
    • Cabană;
    • Camping.
  • Masă la restaurant afiliat unui loc de cazare.
  • Transport cu
    • Trenul;
    • Autocarul;
    • Avionul.
  • Agrement 
    • Pârtii de schi;
    • Telecabine;
    • Atracții turistice;
    • Excursii organizate.
  • Servicii
    • Agenții de turism.
  • Altele
    • Articole sportive;
    • Echipament de camping. 

Cu cardul de vacanță poți plăti benzina?

Din păcate, nu poți plăti benzina cu cardul de vacanță. Potrivit legislației în vigoare, cardul de vacanță poate fi folosit doar pentru a achita servicii turistice sau asociate turismului (cazare, masă, transport turistic, agrement, excursii organizate, agenție de turism etc.). 

Alimentarea cu benzină nu este considerată un serviciu turistic. Există, totuși, o excepție. Unele agenții de turism acceptă plata cu vouchere de vacanță pentru transportul turistic organizat cu autocarul. 

Ce prevede ordonanța pentru vouchere de vacanță pentru bugetari?

Din 2024, anumiți bugetari nu vor mai primi vouchere de vacanță. În această categorie intră persoanele care lucrează la stat și au un salariu mai mic sau egal cu 8.000 de lei pe lună net. Conform legii, între 1 ianuarie 2024 și 31 decembrie 2026, bugetarii vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei. 

Cu cât se vând voucherele de vacanță?

Vânzarea voucherelor de vacanță este ilegală, potrivit legislației din România. Comercializarea voucherelor de vacanță atrage după sine plata unei amenzi de 26.600 de lei pentru cei care vând și 13.300 de lei pentru unitățile de cazare și agențiile de turism care acceptă vouchere de vacanță emise pentru o altă persoană. 

Este posibilă prelungirea valabilității voucherelor de vacanță?

Valabilitatea voucherelor de vacanță nu este posibilă. Singura excepție a fost perioada pandemică, în care s-a prelungit valabilitatea voucherelor emise între 1 ianuarie 2019 și 31 decembrie 2020 până la data de 30 iunie 2022 (conform Ordonanței de Urgență nr. 131/2021).

Unde poți mânca folosind cardul de vacanță?

Poți plăti masa în restaurante, cafenele și alte locații asociate unui punct de cazare. Este recomandat să verifici înainte, pentru a te asigura că poți plăti cu vouchere de vacanță. 

Pot face rezervări cu un card de vacanță?

Da, poți face rezervări folosind un card de vacanță. Ai la dispoziție două modalități:

  • Online
    • Alege o agenție de turism online sau o unitate care acceptă cardul de vacanță;
    • Verifică disponibilitatea și prețurile;
    • Selectează opțiunea de plată pe bază de card de vacanță;
    • Introdu datele cardului de vacanță;
    • Confirmă rezervarea. 
  • La telefon sau fizic
    • Contactează o agenție de turism sau o unitate de cazare care acceptă vouchere de vacanță;
    • Spune că dorești să plătești cu un card de vacanță;
    • Oferă detaliile rezervării și datele cardului de vacanță;
    • Confirmă rezervarea. 

Poți plăti cu cardul de vacanță la restaurant?

Depinde. Multe persoane sunt confuze în legătură cu folosirea voucherelor de vacanță la restaurant. Poți plăti un pachet turistic care să includă și masa. Însă, dacă mergi personal la restaurant și dorești să plătești cu cardul de vacanță, nu ți se va accepta plata. 

Este posibilă plata online cu card de vacanță?

Poți plăti fără probleme servicii turistice online, folosind cardul de vacanță. Totuși, trebuie să îndeplinești câteva condiții:

  • Cardul de vacanță trebuie să fie activat;
  • Site-ul comerciantului să fie autorizat pentru plățile cu card de vacanță;
  • Alegerea de servicii sau bunuri turistice: cazare, bilete de tren/avion, sejur balneoclimateric, excursii.

Cum se activează cardul de vacanță?

Poți activa cardul de vacanță la telefon, dacă urmezi instrucțiunile din meniul vocal pentru activarea cardului, sau din aplicație, din MyEdenred. Tot ce ai de făcut este să instalezi aplicația din App Store sau Google Play, să îți creezi un cont, să introduci datele cardului și codul PIN primit prin SMS. Cardul se va activa automat. 

Este indicat să îți notezi într-un loc sigur numărul cardului și PIN-ul, în eventualitatea pierderii sau a furtului. 

Există aplicație vouchere de vacanță?

Da. Poți folosi aplicația MyEdenred. Din aplicație, ai posibilitatea de a realiza mai multe acțiuni:

  • Verificarea soldului disponibil pe card;
  • Vizualizarea istoricului tranzacțiilor;
  • Activarea cardului;
  • Schimbarea codului PIN;
  • Găsirea de locații unde poți folosi cardul;
  • Blocarea cardului în caz de pierdere sau furt. 

Poți cumpăra mâncare cu vouchere de vacanță?

Poți cumpăra mâncare folosind vouchere de vacanță, dacă acesta este un serviciu oferit de o unitate de cazare. Totuși, nu poți folosi vouchere de vacanță pentru a cumpăra băuturi alcoolice și tutun. 

Voucherele de vacanță se impozitează?

Voucherele de vacanță se impozitează. Încă de la introducerea lor, în 2009, voucherele se impozitează cu impozit pe venit (10%), iar de la 1 ianuarie 2024, și cu CASS (10%). Impozitarea se aplică la suma totală primită pe card, indiferent dacă folosești sau nu voucherele de vacanță. 

Poți face rezervări cu tichete de vacanță?

Poți face rezervări online, la agenția de turism, la unitățile de cazare sau la diverse magazine care oferă servicii ori bunuri turistice. 

Ce valoare au voucherele de vacanță?

De la 1 ianuarie 2024, voucherele de vacanță au o valoare fixă de 1.600 de lei an. Inclusiv voucherele oferite în mediul privat, drept beneficiu extrasalarial, nu pot depăși valoarea a șase salarii minime brute pe țară. 

Am pierdut cardul de vacanță. Ce să fac?

Dacă ai pierdut cardul de vacanță, este indicat să contactezi urgent, la telefon sau pe e-mail, emitentul cardului, pentru a fi blocat. Oferă, la cerere, următoarele informații:

  • Numele și prenumele;
  • CNP-ul;
  • Numărul cardului pierdut;
  • Data și locul pierderii. 

În general, reemiterea cardului de vacanță este suportată de angajator. 

Cine primește tichete de vacanță?

De la 1 ianuarie 2024, vor primi vouchere de vacanță doar angajații din sectorul public care au un venit net mai mic sau egal cu 8.000 de lei pe lună, așa cum arată Legea nr. 296/2023. În mediul privat, acordarea voucherelor de vacanță este opțională. 

Care sunt condițiile de decontare vouchere de vacanță?

Decontarea voucherelor de vacanță se aplică pentru militari, polițiști și alte categorii de angajați în apărare, în plafon de 1.600 de lei pe an. În anumite situații, beneficiază de acest avantaj doar angajații care au un venit de maximum 8.000 de lei. 

Pot să cumpăr tichete de vacanță?

Nu poți cumpăra tichete de masă în mod direct. Acestea sunt emise de către emitent, la cererea angajatorului și pe baza legislației în vigoare. Pot beneficia angajații din sectorul public, dacă au un venit de maximum 8.000 de lei, sau angajații la privat (opțional).

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță nefolosite?

Vestea bună este că voucherele de vacanță nefolosite pot fi utilizate pentru a programa vacanțe după depășirea termenului de valabilitate. De exemplu, dacă voucherele de vacanță au expirat pe data de 31 decembrie 2023, poți rezerva sejurul pe 30 decembrie 2023 pentru august 2024 sau chiar decembrie 2024. 

Alegerea unor vouchere de vacanta Edenred ca metodă de recompensare a angajaților implică o economie de până la 37% față de acordarea bonusurilor sau primelor de concediu în numerar, datorată scutirii de la plata taxelor sociale. Totuși, pe lângă avantajele economice, angajatorul se poate bucura de beneficii pe termen lung aduse companiei, cu angajați mulțumiți, fideli și mult mai productivi.

Sursă foto: Shutterstock 1Shutterstock 2Shutterstock 3

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne