Eveniment încheiat

Leadership pentru inovație

Mihai Zânt x Doru Șupeală

În luna noiembrie am aniversat un an de BIZTRO Club cu o ediție specială BIZTRO Meets. Doru Șupeală și Mihai Zânt, doi dintre experții noștri în cultură organizațională și dezvoltare personală, au susținut un workshop în două sesiuni cu noțiuni practice despre self leadership și construcția echipei pentru a avea un climat de inovație.

Vezi workshop-ul

icon

Despre Workshop

Atelierul a avut loc fizic, în București, pe parcursul a 5 ore și două sesiuni.

Prima sesiune a fost susținută de Mihai Zânt și a reprezentat o incursiune în dezvoltarea personală pe baza punctelor forte ale antreprenorilor – o abordare necesară în Hybrid Leadership Reality.

În timp ce trebuie să ne adaptăm la context, culturi și setări, e nevoie să ne menținem o identitate conștientă bazată pe valorile, credințele și punctele noastre forte.

Lecții învățate la sesiunea de Self Leadership:

● Conștientizarea de sine, prin exerciții specifice

● Construirea unei identități prin tehnici din neuroștiință

●  Tehnici de schimbare a perspectivei

● Ce este inteligența pozitivă și cum se aplică

● Ce înseamnă fitness mental, de ce să-l practici și ce strategie să abordezi

A doua sesiune a fost susținută de Doru Șupeală și a tratat tema „Cum îți construiești echipa ca să ai climat pentru inovație”. Doru a punctat diferența dintre exploatare și explorare într-o organizație și a analizat împreună cu audiența cele cinci meta-competențe: Intuiție & empatie, Gândirea critică, Design & optimizare, Învățarea și Creativitatea & inovația.

S-a dezbătut dilema „orice idee nouă e o inovație?” și s-a conturat traseul de la creativitate la inovație. Participanții au aflat care sunt principiile creativității colective și care sunt piedicile inovației, conform unui studiu intern Disney, realizat pe 5.000 de angajați, după care au aflat care sunt tehnicile de ideație.

Pe scurt, lecțiile învățate la secțiunea „Cum îți construiești echipa ca să ai climat pentru inovație” au fost:

  • Ce înseamnă cultură și climat pentru inovație
  • Cum se construiește cultura și climatul pentru creativitate și inovație în echipă
  • Cum inventăm lucrurile care ne vor asigura performanța și profitul peste un an sau doi
  • Cum producem idei noi
  • Ce este un brainstorming
  • Ce metode de ideație simple și eficace putem exersa împreună cu echipa noastră

 

Ce am învățat

inovația - sursă pentru profitabilitate

motivarea angajaților prin creativitate și implicare

self leadership - accesarea resurselor proprii

Cine sunt traineri?

image

Mihai Zânt

Executive Coach, Trainer și partener co-fondator Career Shift.ro și HUMANISTIC

  • icon
  • icon

Mihai Zânt este executive coach, trainer și partener co-fondator în CareerShift.ro și Humanistic. Are experiență de peste 15 ani în conducerea echipelor și dezvoltă programe de învățare pentru corporații, folosind sisteme de practică integrate. A fost implicat în proiecte importante de finanțare a start-up-urilor, business mentorship, coaching pentru Executive MBA, precum și coaching în domeniul Educației.

image

Doru Șupeală

Realizator Hacking Work & CEO Școala SPOR

  • icon
  • icon

Doru Șupeală este consultant de marketing, management și business, Managing Director al SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili, CEO al companiei Playmaker Consulting, realizatorul podcastului ”HackingWork”, lector al modulului de marketing din cadrul programului Executive MBA al Transilvania Executive Education și autorul cărților ”Employer Branding 100%” (2021) și ”Experiența face diferența” (2017). La Școala SPOR, pe care a fondat o în 2019, conduce un masterclass și un workshop de Employer Branding, dezvoltă un program de mentorat în Leadership și a inițiat un program personalizat de Creativitate și Inovație, dar și experimentele de creativitate „f(i)   Fabrica de Idei“, prin care ajută profesioniștii și echipele să exerseze și să aplice sistematic metode practice, interactive și distractive pentru a obține idei noi, iar organizațiile să își creeze cultura și climatul propice pentru inovație. Crede că viitorul profesional al celor mai mulți și norocoși dintre noi va fi bogat și fericit dacă ne vom investi energia și entuziasmul în proiecte și echipe preocupate de creativitate, libertate, integritate, învățare continuă, colaborare, comunicare cinstită și inovație.